Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Animal Fetish Amazone 3
 
 

Animal Fetish Amazone 3

Rana - Tyrona
Prijs: € 39,95  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan ook.
Artikelnummer: 100153
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 

Rana - is een bepaalde kikker die voor vele Native volkeren een zeer belangrijk dier is. De Rana staat voor vruchtbaarheid en welvaart. Daarom ziet men heel vaak de Rana voorkomen in allerlei rituelen en ceremonies. Deze Rana is 3cm en handgemaakt en zit aan een traditionele handgeknoopte ketting afkomstig van Kogi indianen uit Tyrona - Colombia

Casique is de bewaker van Moeder Aarde en beschermt haar en allen die aan haar verbonden zijn tegen alles wat negatief is. Deze Casique is 4cm lang en is gemaakt in de buurt van Tyrona. Uniek en heel bijzonder.

Native fetisjen, zijn vooral in Noord Amerika bekend aan de Shiwi mensen als wemawe. Het zijn kleine dierlijke steen of andere houtsnijwerk die zijn gemaakt door de getalenteerde ambachts lieden.

De fetish  vertegenwoordigen in het de Native cultuur, de dierlijke geest die verblijft in het de steen. Vaak hebben ze een rudimentaire vorm van een dier of andere vorm zoals fantasy (Kyla)dier of een menselijke vorm zoals een sjamaan.

Het fetish symboliseert de kracht, wijsheid of liefde van de uitgebeelde.

 

Belangrijke dieren uit de Noord Amerikaanse Native cultiuren zijn o.a  wolf, dolfijn, paard, beer, arend, buffel, slang. Tevens worden ook vaak de zes richtingen in de fetish verwerkt die verbonden zijn met bepaalde kleure.

 

In Zuid Amerika komen ook veel fetish beeldjes voor maar hebben minder betekenis en bekendheid als die van de Zuni en Navajo.

Dit beeljde is afkomstig uit Colombia (Tyrona) en is bekend als een Casique en is gemaakt van steen.