Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Dromenvanger
 
 

Dromenvanger

22cm
Prijs: € 6,50  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan ook.
Artikelnummer: 1009051
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 

Een dromenvanger (dreamcatcher) is een traditioneel voorwerp, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg (Anishinaabeg), een indianenvolk uit Noord-Amerika. Vanwege de spirituele of esoterische associaties is dit voorwerp eind 20e eeuw ook in gebruik geraakt onder aanhangers van New Age-gedachtegoed.

 

Samenstelling

Een dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web. Vaak zitten er kraaltjes of steentjes in het web en hangen er veren onder de ring.

 

Gebruik

De Ojibweg geloven dat het ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje van hun kinderen te hangen. Men gaat er vanuit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering

glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

 

Hebben de dromenvangers in de kleur paars, wit, zwart, tuurkoois en natural. Wil je een speciale kleur neem dan vooraf contact met ons op. Anders sturen wij een willekeurige kleur op