Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Kuchi Pendant
 
 

Kuchi Pendant

Zilver - Lapis Lazuli
Prijs: € 19,95  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan ook.
Artikelnummer: 100217
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 

Traditionele en originele Kuchi  pendant afkomstig uit de bergen van Afghanistan, gemaakt van verguld zilver en edelstenen.

Kuchis is een Afghaans woord voor degenen die reizende zijn. Kuchi sieraden komen van de Pashtun nomaden die hun traditionele nomadische levensstijl al meer dan 3000 jaar weten te handhaven. Ze leven op de hoogvlaktes van Afghanistan tot ver in het Himalaya gebergte. Hoewel de Pashtun nomaden erg arm zijn besteden zij heel veel aandacht aan hun uiterlijk en dan hoofdzakelijk aan hun sieraden die vaak vervaardigd zijn van zilver, koper, glas, munten , edelstenen en zijde. Zij dragen de voorwerpen niet alleen als sieraad maar ook als amulet en worden dan ook vaak gedragen bij dansen en ceremonies.

Ze zijn zeer mooi afgewerkt en echt uniek. De echte oudheid van de sieraden zijn onbekend voor ons maar ze kunnen wel 100 jaar of ouder zijn. Uiteraard kunnen er oneffenheden of imperfecties aan de sieraden zijn, dit maakt in onze ogen de sieraden nog mystieker. Deze zeer oude Kuchi pendant is afgezet met lapis lazuli en afkomstig uit de bergen van Afghanistan en is zeer uniek. Lengte is 5 cm