Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Shipibo Broek
 
 

Shipibo Broek

Small - medium
Prijs: € 47,50  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan is sneller.
Artikelnummer: 100671
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 
Shipibo Conibo ambachten
De Shipibo-Conibo zijn een inheemse stam de Ucayali River, in het Amazone regenwoud van Peru. Voorheen twee groepen, de Shipibo (fishmen) en de Conibo, (apemen), ze werd uiteindelijk een aparte stam wel overziend en gemeenschappelijke ritueel. De Shipibo-Conibo zijn een van de snelst groeiende inheemse groepen, nu met sommige 32.000 leden of meer.
 
De Shipibo-Conibo leven met een voet in de 21ste eeuw en met n voet in een unfathomably diepe verleden waarschijnlijk verspreid over millennia in het Amazone regenwoud. Ze praktijk nog steeds veel van hun eigen unieke tradities zoals de Anisheati ceremonie, en ayahuasca sjamanisme. Ze hebben een zeer verschillende artistieke traditie en hun decoratieve en geometrische ontwerpen genspireerd door Ayahuasca & sjamanistische nummers (icaros) zijn te vinden in hun kleding, aardewerk, tools en traditioneel textiel.
 
Sommige van de verstedelijkte Shipibo-Conibo leven rond Pucallpa in de Yarina Cocha, een uitgebreide stedelijke inheemse zone, terwijl de meeste nog steeds leven in verspreide dorpen en gezinnen over een groot gebied van jungle bos uitbreiding helemaal uit Brazili naar Equador uitgebreid.
.
Deze broeken worden gebruikt voor rituelen en ceremonie, niet voor dagelijks gebruik.