Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Shipibo Kleed
 
 

Shipibo Kleed

Ritueel - Medium
Prijs: € 40,00  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan is sneller.
Artikelnummer: 100373
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 

Shipibo kunst is afkomstig van een aantal indianen gemeenschappen binnen het amazone woud van Peru. Er zijn nog slechts enkele gemeenschappen over. Door de verkoop van hun kunst is het voor hun mogelijk om volgens hun oudere manier te blijven bestaan binnen het amazone gebied.

 

De Shipibo kleden en kleding zijn gemaakt uit boombast (al naar gelang het ouder wordt van oranje tot donker roodbruin verft). De prachtige geometrische patronen tekenen ze uit de losse, nooit hebben ze een sjabloon of zo. Daardoor lijken de stoffen geometrisch, maar zijn dat niet en zijn er hoe langer je er naar kijkt steeds meer verschillen waar te nemen.

Elke patroon heeft een betekenis is gemaakt aan de hand van de vertellingen van de eldersof sjamanen. Deze producten werden met de hand geschilderd en geborduurd, vervaardigd met natuurlijke producten uit de Amaznica regio van Per. De ontwerpen zijn geinspireerd op de voorouderlijke ceremonien. Deze kunst Word gecreerd door het Shipiba volk, een etnische groep uit het noorden van Per.

 

Zo ook deze kleden die vaak gebruikt worden bij Ayahuasca rituelen. hebben ze in drie maten smal-medium-large. Exacte maten kunnen wij niet geven net als kleurstellingen. wilt men dit wel kan men ons eventueel bezoeken.

 

Gemiddelde maat:30x30