Naar de startpagina Aardemagie
Home | Verhalen | Contact | Mandje | Inloggen

Zielestaf
 
 

Zielestaf

Healingstick
Prijs: € 95,00  incl. 21%  B.t.w.
Bestellen: Gemiddelde levertijd is 5 werkdagen. Ophalen in de winkel kan is sneller.
Artikelnummer: 100530
Soort: Stuk - 1 Stuk
Voorraad:  
Aantal:


 

De talking-stick is al eeuwen lang een voorwerp dat gebruikt werd om recht te spreken of om het kwade af te weren.

Talking sticks worden onder andere gebruikt in de zogeheten raad, een traditionele manier voor inheemse volkeren in Noord-Amerika en vele andere landen om problemen op te lossen. Het is een zeer efficiënte manier om hindernissen uit de weg te ruimen en mensen toe te staan om zich met volledige vrijheid uit te drukken. De talking stick heeft kan verschillende vormen hebben en is vooral afhankelijk van de tribe waar deze van afkomstig is. Maar in alle gevallen gaat het om de intentie, het draagt respect voor vrijheid van meningsuiting en verzekert de spreker dat hij of zij de vrijheid en macht heeft te zeggen wat in zijn of haar hart leeft, zonder angst van represaille of vernedering.

Om het even wie de talking-stick in zijn of haar handen heeft, heeft de heilige macht van woorden. Enkel hij of zij kan spreken terwijl hij de stok vasthoudt; de andere raadsleden moeten stil blijven. Volgens de Indianen dient de spreker echter niet te vergeten dat hij binnen zichzelf een heilige vonk van de Geweldige Geest draagt en dat hij daarom ook heilig is. Indien de spreker voelt dat hij de talking-stick niet kan eren met zijn woorden, hij dient af te zien van spreken zodat hij zichzelf niet belachelijk maakt. Wanneer hij weer opnieuw in controle is van zijn woorden, zal hem de talking-stick teruggegeven worden.

Binnen vele volkeren is de talkingstick meer dan alleen een praatstok, het is het meest heilige voorwerp van de tribe en waarschijnlijk is de “staf” binnen de wicca en Europese sjamanisme hiervan afgeleid. De Talkingstick is was meestal in handen van de medicijnman of sjamaan en gebruikte de talkingstick ook als healingstick. Maar ook de Phurba is via de Bron Religie afkomstig uit het sjamanisme en afgeleid van de talkingstick. Of dit echt zo is laten wij in het midden maar de essentie hiervan is dat het binnen alle tribes en natuurreligies gaat om één en dat is het oprechtheid. Oprechtheid van spreken, oprechtheid van leven, oprechtheid van vrijheid.

 

Deze talking/healingstick is afkomstig uit Hotspring - Arkansas en is gemaakt door Native Indians. Is gemaakt  van Bergkristal uit hotspring met edelhert leer en van de Amerikaanse Cedar. Een zeer bijzondere en krachtige healingstick.